Vijf-Scholen Toernooi 5 maart 2006Zondag 5 maart organiseert Shu Ken Ma Shi het Vijf-Scholen Toernooi; Een oude traditie wordt weer opgepakt en voortgezet. Om van dit toernooi een groot succes te maken, rekenen we op al onze 80 leden, dus ook op jou; zo niet als deelnemer, dan toch in ieder geval als organisator of medewerker op de dag zelf. Reserveer die datum dus allemaal in je agenda!

Wat is het Vijf-Scholen Toernooi

Lang, heel lang geleden waren er eens 5 scholen die, afkomstig uit dezelfde stam, jaarlijks met elkaar hun vriendschap bevestigden door het houden van een gezamenlijk jeugdtoernooi. Het gaat hier om de scholen van Jaap Smaal, Hans Harthoorn, Harry Duyx, Andr├ę Brockbernd en Frans Baggen. Natuurlijk is er dan ook sprake van een stukje gezonde concurentie; iedereen wil zijn eigen leerlingen graag zien winnen. Bovendien is het een gelegenheid om eens te kijken hoe het niveau van je eigen school eigenlijk is, in vergelijking met de anderen. Maar het belangrijkste van die toernooien wat toch altijd het aanhalen van de vriendschapsbanden en vaak ook van het smeden van vele nieuwe.

Jullie hulp is onmisbaar

Het is de bedoeling dat we er een gezellige dag van maken, waarbij de kinderen een flink aantal wedstrijden achter elkaar binnen niet al te lange tijd af kunnen lopen en dan (hopelijk) direct aansluitend een prijs in ontvangst mogen nemen. We willen de wachttijden zo kort mogelijk laten duren. Maar daarvoor hebben we natuurlijk wel een heleboel begeleiders nodig; voor achter de wedstrijdorganisatietafels, voor in de hal, voor bij de voordeur, voor achter de bar, voor de inrichting, als scheidsrechter, voor de puntentelling, voor de boodschappen, enz. Je moet dan al snel denken aan minimaal 5 mensen per veld, en we gaan nu uit van 5 wedstijdvelden. Dat geeft een hoop administratie en een hoop organisatie. Dat moet lopen als een klok en dat kan natuurlijk alleen maar wanneer jullie daar allemaal een bijdrage aan willen leveren. We rekenen dan ook op jullie allemaal.

Wie mogen er met de wedstrijden zelf meedoen?

Alle jeugdleden van Shukenmashi en van de andere 4 scholen: Karatedo Smaal, Hangan, Dokan, en De Meierei. Het is natuurlijk hartstikke leuk om een wedstrijd te doen met leeftijdgenoten die ergens anders in Nederland op precies dezelfde wijze een kata aanleren als jij. Er wordt gestreden in de wedstrijdonderdelen kata en kihon ippon kumite (dus met een afgesproken aanval, net als op een examen) door alle jeugdleden, ongeacht band of niveau. De wedstrijden zijn open voor alle leerlingen van 8 tot en met 15 jaar. We proberen daar zoveel mogelijk categorie├źn van te maken (op leeftijd en op lengte en op jongen/meisje) En iedereen krijgt een eerlijke kans om een prijsje te winnen, want er werd rekening gehouden met je niveau en je leeftijd. Het kom dan ook voor dat een gele band kan winnen van een blauwe band. Het wordt vast een hele geslaagde dag.
We gaan ervan uit dat al onze jeugdleden mee doen. Na de examens in december zullen we daar met onze jeugd dan ook keihard naartoe gaan werken, zodat we een mooi resultaat kunnen neerzetten; en wie weet win ook jij wel je eerste karatebeker of medaille

Facebooktwitterpinterest
Filed under: Niet gecategoriseerd