SUCCESVOLLE CLINIC RENE SMAAL

Volgens de nieuwe Shotokan dangraad exameneisen moet iedere karateka tegenwoordig het onderdeel kumite laten zien op het examen. Om karateka hierop beter voor te bereiden en toe te werken naar deelname aan kumite wedstrijden, organiseerde ShuKenMaShi een trainingsstage met regerend Nederlands Kampioen René Smaal.

Een groot aantal enthousiaste karateka trainden de blaren onder hun voeten. Van jong tot oud, van hoog tot laag kon iedereen op zijn eigen niveau meedoen en stapsgewijs iedere keer een stukje verder komen in de ontwikkeling van zijn kumite niveau. Rene was heel tevreden over het tempo waarop er binnen twee uur al vooruitgang werd gemaakt. Iedereen was gretig om te leren en zelfs Frans Baggen met zijn bijna 30 jaar ervaring en zijn 6e dan zei na afloop weer heel wat te hebben opgestoken. Een bijzonder prettige en leerzame ervaring. Na afloop is er een grote groep samen met Rene naar lunchcafe Bagels gegaan om gezellig nog wat na te tafelen onder het genot van een hapje en een drankje.

Dit is wat onze speciale verslaggeefster Dymph erover te zeggen had:

‘Dat René smaal kwam was natuurlijk een grote verrassing, vooral als je kijkt wat hij al allemaal heeft gewonnen.

De training was super leuk, er waren ongeveer 35 mensen en met zijn allen was het harstikke gezellig. De warming-up was meteen kumite gericht, zo kon je lekker inkomen. De oefeningen waren erg leuk en ook heel goed te begrijpen. De oefeningen werden steeds een beetje moeilijker zodat het ver weg bleef van saai. De oefeningen die we deden konden we goed gebruiken. Rene smaal kwam iedereen langs en gaf goeie tips, zoals je arm omlaag slaan als je trapt. Zelf bewoog hij als een gazelle , ontspannen en heel erg snel. Maar als je dat wilt zien moet je volgende keer maar gewoon meetrainen of komen kijken. We gingen na de oefeningen met ze alle kumite doen, lekker sparren. Dat was ook heel leerzaam omdat je dan met steeds verschillende mensen traint.

Tips voor als je volgende keer mee gaat trainen, neem dan wat tape mee voor je voeten, in verband met bloedblaren. Maar ondanks dat was het een hele gezellige training, en moet je volgende keer gewoon mee doen. Na de training hebben we met z’n alle bij Bagels gegeten. Dat was lekker en natuurlijk heel erg gezellig. Het was in een paar woorden gezegd: bloed ( een klein beetje maar) zweet en heel veel lol.’

Bekijk ook de overige fotos.

Al met al wat deze trainingsdag dus een groot succes. We zijn dan ook van plan dergelijke open kumite trainingen met Rene Smaal vaker te gaan organiseren. Met deze uitwisselingen willen we de gelegenheid te bieden om ervaring op te kunnen doen met kumite. Binnen je eigen dojo train je immers bijna altijd met dezelfde mensen. Het lijkt ons een mooie gelegenheid andere Karateka te ontmoeten in het gevecht in een veilige omgeving.

We brengen je zo spoedig mogelijk op de hooget van de volgende data. Houdt deze site dus in de gaten.

Bij voldoende belangstelling willen we er een regelmatig terugkerend evenement van maken. We hopen dus dat jullie dit initiatief massaal zullen blijven ondersteunen.

Facebooktwitterpinterest
Filed under: Niet gecategoriseerd