Rene Smaal in EK finale -75kg

Tenerife, 12-05-2012 
 
Na maanden intensieve voorbereiding is nu eindelijk de EK aangebroken voor René Smaal. En hij ging gelijk fantastisch van start. Donderdag 10 mei 2012 wist René Smaal in de categorie -75kg al de finale bereikt. In zijn halve finale partij versloeg hij Rafaël Aghayev met 2-0. Aghayev, de te kloppen man, is al jaren een fenomeen binnen karateland. Een geweldige prestatie dus van René. Even om de intensiteit van zo’n kampioenschap aan te geven het verloop van afgelopen donderdag. Na een hele dag wachten mocht René om 16.06 uur eindelijk de mat op. In de 1e ronde was hij volgens de loting ingedeeld tegen een Pool. René wint met 3-0. Om 16.40 uur was het tijd voor de 2e ronde waarin René wint van een karateka uit Portugal en wel met 4-1. Omdat het aantal mensen dat overblijft steeds kleiner wordt, volgen de wedstrijden elkaar natuurlijk in steeds hoger tempo op. Om 17.00 uur draait hij de 3e ronde.  René wint van een karateka uit Slowakije met 1-0. En dan, direct daarop aansluitend volgt de grootste uitdaging van het kampioenschap: Aghayev. Het is 17.10 uur! René Smaal wint met 2-0 van Aghayev!!!
Een finaleplaats voor René Smaal!!!

Op het moment dat we dit schrijven is hij er dus nog niet. Vandaag (Zaterdag 12 mei) om 12.45 uur gaat hij voor goud de mat op tegen de Italiaan Luigi Busa. We gaan natuurlijk allemaal heel hard voor hem duimen.

René behaalde overigens niet als enige Nederlander succes. Vandaag gaat ook het Nederlands Dames Kumiteteam tussen 17:10u – 17:40 uur op de mat, voor het brons tegen Duitsland.

Heel veel succes toegewenst

Facebooktwitterpinterest
Filed under: Niet gecategoriseerd