Kyugraadexamens

De kyugraadexamens (gele slip examen) voor de Harmelense jeugd  op vrijdagmiddag 26 juni zijn zeer succesvol verlopen. Iedereen die het aandurfde om examen te komen doen, is geslaagd voor zijn examen. Van harte gefeliciteerd. Het publiek heeft een hele goede indruk kunnen krijgen van hetgeen geleerd is in het afgelopen half jaar. Dit ook mede dankzij de papa-mamales die de week ervoor gehouden werd. Menig ouder heeft daar mog meer respect gekregen voor het eigen kind. Karate blijkt vanaf de zijlijn er een stuk eenvoudiger uit te zien dan het is als je het zelf moet doen. De Harmelense leerlingen hebben met groot enthousiasme aan het examen deelgenomen. Een flink aantal heeft zich nu we aan het eind van deze, als introductiecursus gepresenteerde cursus gekomen zijn, definitief ingeschreven. Na de zomervakantie gaan we dus gewoon door met jeugdlessen in Harmelen, op de vrijdagmiddag in Sporthal de Kroon van 16.00 tot 16.45 uur. De eerste les zal zijn op vrijdag 4 september.

Voor alle overige kandidaten was het examen op maandagavond 29 juni. Voor de jeugd begon het examen om 19.00 uur. Onder grote belangstelling van de ouders hebben de jeugdleden een indrukwekkende prestatie geleverd. Voor een flink aantal van hen was dit hun eerste karate examen. Dat is natuurlijk altijd een beetje spannend. Maar ze hebben het allemaal uitstekend gedaan. De ouders waren allemaal buitengewoon trots. En terecht. Deze karateleerlingen hebben allemaal nog een lange karatetoekomst in het vooruitzicht!

Voor de volwassenen begon het examen om 19.45 uur. De warmte en de spanning van het examen maakte dat het examen door sommigen van hen als bijzonder zwaar werd ervaren. Toch was ook hier iedereen succesvol. Een speciale vermelding voor Dymph en Ilias, die als eerste jeugdleden van onze school ooit (t/m 14 jaar) de bruine band wisten te behalen! Hartstikke goed! En natuurlijk een speciale vermelding voor Alex jr. die zo’n geweldig examen draaide, dat de examencommissie voor hem geheel onverwacht besloot hem twee banden tegelijk te bevorderen. Heel goed gedaan!

Natuurlijk waren om de kandidaten te komen aanmoedigen ouders, vrienden kennissen en familie aanwezig. Maar ook de leden die geen examen deden hebben hun dappere medestrijders vanaf de zijlijn zitten bewonderen. Een inspirerende activiteit, zoals een van hen opmerkte, die je er gelijk weer helemaal zin in doet krijgen om zelf ook keihard te gaan trainen voor het volgende examen. Na afloop van het examen werd er als afsluiting van het seizoen gezamenlijk nog wat gedronken. Frans verzorgde een diapresentatie over zijn Japanreis en onder het genot van een hapje en een drankje werd zo in feestelijke sfeer het seizoen afgerond.

Facebooktwitterpinterest
Filed under: Niet gecategoriseerd