JUBILEUM VIERING SKMS GROOT SUCCES

Het 12.5 jaar Lustrum Feest Shu Ken Ma Shi zaterdag 4 juni WAS SUPER.
Alle activiteiten waren allemaal even geslaagd! Europees kampioen René Smaal gaf een fantastische clinic, er was een groep Italianen die onder leiding van sensei Pecci 6e dan uit Italie en sensei Baggen 6e dan een training volgden, er was een lunch en een diner en een middagprogramma waar ook veel leden van het eerste uur bij aanwezig waren. En dit alles in het kader van:

Het 12,5-jarig bestaan van ShuKenMaShi, het 25-jarig jubileum van Sensei Frans Baggen als karatedocent (waarvan ruim 20 in Utrecht e.o.) en het 30-jarig jubileum van hem als karateka.

We begonnen zaterdag met de training van René. Zoals we het afgelopen jaar hebben kunnen ervaren, zijn dat altijd buitengewoon dynamische lessen, waarin hard gewerkt wordt en allerlei tactische en technische aspecten van kumite aan bod komen. Onlangs wist René zijn deskundigheid om te zetten in een Europese titel. We zijn dan ook hartstikke trots dat we op dit niveau lessen hebben kunnnen verzorgen binnen onze school. We gaan ongetwijfeld ook volgend seizoen weer genieten van zijn internationale ervaring als Europees Kampioen. 
Daarop aansluitend werd er een uitgebreide lunch georganiseerd. De moeders van Siham, Doenja en Souhayra hadden een waar feestmaal voorbereid en samen met Jochem hebben de dames dit voor ons op een geweldige wijze gereedgemaakt.

’s Middags was er na de training een gezamenlijk middagprogramma waar onder leiding van een hooggeleerde academische commissie onder andere de inauguratie van Frans plaatsvond tot professor in de bewegings-wetenschappen, Master of Social Sciences and Psychological Development en Master of Martial Arts Health Sciences. Frans gaf namens zijn zoon Boris een zeer informatieve spreekbeurt over karate en er werden nostalgische films vertoond met demonstraties van o.a. Shukenmashi van tien jaar terug. Ook kregen we, helaas onder gebrekkige technische omstandigheden, te zien wat Frans’ favoriete Japanse Samuraifilm is (Ame Agaru) en waarom. We zoeken naar een gelegenheid om deze film onder andere omstandigheden nogmaals samen te bekijken tijdens een filmavondje. Wellicht kunnen we dan ook kijken naar de sfeerimpressie die Marco geschoten heeft van de dag.

We sloten de dag af met een gezamenlijk diner in een Japans Restaurant, met veel speeches en lovende woorden voor de Sensei, met veel oude vrienden en warme gevoelens. De Italiaanse Sensei complimenteerde Frans met zijn school en zijn leerlingen. Zelfs zonder het allemaal te verstaan, was dit voor hem voelbaar en merkbaar. Hij heeft ons uitgenodigd tot een een tegenbezoek in Italie.

Facebooktwitterpinterest
Filed under: Niet gecategoriseerd