Geslaagd DangraadexamenZaterdag 12 april hebben zeven leden van Shukenmashi examen gedaan voor de eerste tot en met de vijfde dangraad. Voor de eerste keer werd dit examen afgenomen binnen onze eigen dojo volgens de normen van de World Shotokan Ryu. Dit onder het deskundig toezicht van vier Shotokan examinatoren met allen een buitengewoon ruime internationale ervaring, zowel op kata als op kumitegebied, samen goed voor bij elkaar opgeteld 23 dangraden en meer dan 20 jaar Nationaal bondscoachschap. De examenkandidaten begonnen ’s morgens om half tien met een twee uur durende training o.l.v. Europees Kampioen Rene Smaal. Na slechts een half uurtje lunchpauze werd begonnen met het daadwerkelijke examen. Dit duurde van 12 tot 3 uur. Begonnen werd met het onderdeel basistechnieken, wat het eerste uur in beslag nam. Daarna volgde een uur kata en er werd besloten met een uur kumitevormen. De kandidaten moesten een welhaast bovenmenselijke inspanning leveren. Desondanks kregen de aanwezigen een geweldige demonstratie te zien van hoe er bij ons in de dojo getraind wordt. De complimenten over en weer waren dan ook niet van de lucht. Vanzelfsprekend was iedereen met toestemming van onze Sensei aan het examen begonnen en dus voldoende voorbereid en instaat om op het gewenste niveau te presteren. Het was een waar spectakel en een groot genoegen om naar te kijken. En alle inspanningen leverden het gewenste resultaat op: Iedereen was geslaagd. Na afloop is de groep gezamenlijk gaan eten bij … de Japanner (waar anders;-)

We kijken terug op een zeer geslaagde voorbereidingsperiode waarbinnen alle kandidaten niet alleen grote vooruitgang geboekt hebben in hun karate-niveau, maar er in alle extra trainingen (er was voor de woensdagavonden nog eens extra een trainingsruimte geregeld) een onderlinge vriendschapsband gegroeid die misschien nog wel meer representatief is voor onze school dan het hoge niveau waarop het examen werd afgenomen. 

25 mei zullen de kandidaten hun behaalde dangraad nog even bevestigen tijdens het door de KBN georganiseerde dangraadexamen. We zijn buitengewoon trots op alle kandidaten en wensen hen met elkaar nog een lange en mooie karate-toekomst. 

Facebooktwitterpinterest
Filed under: Niet gecategoriseerd