Elmo en Hubert naar stage met Lucio Maurino

Op zondag 27 maart hebben onze lesgevers  Elmo en Hubert met veel plezier een trainingsstage bijgewoond onder leiding van niemand minder dan de Italiaanse wereldkampioen Lucio Maurino. Maurino is een directe leerling van de in onze club zeer bekende prof. Aschieri. Hij is de captain van het Italiaanse katateam dat vorig jaar voor de vierde opeenvolgende keer Wereldkampioen werd; een formidabele karateka. Hij is daarnaast net als Aschieri bewegingswetenschapper en als zodanig is hij in Italië nauw betrokken bij de ontwikkeling van moderne, verantwoorde en inspirerende trainingsvormen waardoor sporters  kunnen werken aan hun coördinatie en souplesse. 
Voor lesgevers gaf Lucio Maurino zaterdagmidddag al theoretisch en praktisch onderricht. Zondag 27 maart stond in het teken van kata. Tijdens drie trainingen behandelde Lucio Maurino de Heians, Enpi en Gangaku. 

Maurino benadrukte het belang van het leggen van een algemene motorische basis en ‘gezond’ bewegen – zo effectief mogelijk trainen zonder blessures te ontwikkelen. Er werden dan ook specifieke oefeningen gebruikt die functioneel zijn bij de motorische training en de karatespecifieke warming-up. Alles volgens de laatste bewegingswetenschappelijke inzichten. Ook was er veel aandacht voor details, want dat is het verschil tussen een wereldkampioen en…tja.. de rest…

Hij besteedde hierbij onder andere aandacht aan flitsend en krachtig bewegen, effectief heupgebruik, actieve ontspanning maar ook het juiste ritme en inleving (lees: bunkai). Hoe komt de Italiaanse yoko geri in Gankaku bijvoorbeeld zo flitsend (met een kleine aanpassing kun je optimaler gebruik maken van grote spiergroepen ipv kleinere) Hij gaf een toegankelijke uitleg van wat kracht en kime nou eigenlijk betekenen en hoe je dat in croncrete termen om kunt zetten naar trainingsdoelen. Veel kwam de leden van Shu Ken Ma Shi uiteraard zeer bekend voor! Het is mooi om bevestigd te zien dat we als club met onze trainingsvormen nog altijd op internationaal topniveau zitten.

Facebooktwitterpinterest
Filed under: Niet gecategoriseerd