Dutch Open Goud voor René Smaal, Vanesca Nortan en Timothy Petersen

Zaterdagochtend verzamelden zich een groepje Shukenmashi-leden bij de dojo om gezamenlijk te gaan genieten van een fantastisch Open Nederlands Kampioenschap. Sayra, Sammy en Gabriëla deden mee aan het onderdeel kata, maar vielen al in de eerste rondes uit. Dat geeft al een beetje aan hoe enorm hoog het niveau van het tournooi was. Maar ondanks dit hebben we een bijzonder gezellige dag doorgemaakt waarin iedereen weer een goed beeld heeft kunnen krijgen van hoe mooi karate eigenlijk kan zijn.

René Smaal, de zoon van de leraar van Frans Jaap Smaal, heeft op de eerste dag van het Dutch Open karate voor het Nederlandse hoogtepunt gezorgd. Hij veroverde zaterdagavond in het Topsportcentrum van Rotterdam goud in de klasse tot 75 kilogram. Smaal versloeg Matija Matijevic in de finale met 1-0. De Sloveen stapte met minder dan tien seconden op de klok van de mat en kreeg prompt een strafpunt wegens passiviteit.

René Smaal Winner Dutch Open 2009 -75kg

‘Ik heb sinds januari keihard gewerkt om hier te kunnen pieken’, lichtte Smaal zijn succes toe. ‘Hier ben ik heel erg blij mee, maar de top van de berg hoop ik te bereiken op de EK in Zagreb.”

Ook Vanesca Nortan en Timothy Petersen behaalden in hun eigen categorie de eerste plaats.

Facebooktwitterpinterest
Filed under: Niet gecategoriseerd