1e NK voor Ivar geslaagd experiment

Met dank aan onze verslaggeefster ter plaatse, Doenja Hertog:

Na een gedegen voorbereiding en persoonlijke begeleiding door Rene Smaal was het dan zover. Ivar was vergezeld van zijn ouders naar Apeldoorn gekomen om voor het eerst van zijn leven mee te doen aan kumitewedstrijden Karate. Op van de zenuwen betrad hij de zaal. Vlak voordat hij opmoest was er flinke commotie in de zaal in de poule voor hem; boze coach en gevloek en met een bitje gooien e.d.. Niet iedere deelnemer is even netjes opgevoed en gedisciplineerd als Ivar. En hij was al onder de indruk van heel het gebeuren voordat dit incident nog had plaatsgevonden.

Op de foto zie je hem in zijn eerste partij, die geleid werd door de ons welbekende en uitstekende scheidsrechter Con Voermans. Het was op zich een heel overzichtelijke partij. Hij nam alleen wat weinig initiatief, oftewel, hij liet zich leiden door de tegenpartij en daar ging al zijn focus naartoe zodat er weinig ruimte overbleef om aan te vallen. Hij verloor de wedstrijd met 8-0. Maar hij heeft zich erg goed staande weten te houden voor een eerste partij. Omdat zijn tegenstander in de finale kwam, was er voor Ivar gelukkig nog een herkansing. De tweede wedstrijd ging al veel beter !!! Helaas toch verloren, maar nu slechts met 1-0. Maar hij had duidelijk meer pit. Nog altijd niet zoveel pit als in de dojo, maar veel aanvallender. Waarschijnlijk was hij toch nog steeds wat onder de indruk van het geheel, maar beide vechters waren veel meer aan elkaar gewaagd. Al met al was het een hele goede ervaring voor Ivar. Hij heeft geen blessures opgelopen of harde stoten moeten incasseren of iets dergelijks, dus al met al een positieve leerervaring en nu op naar de volgende wedstrijd.

Toen onze verslaggeefster (tevens wedstrijd-arts) hem na afloop sprak, gaf Ivar aan heel enthousiast en tevreden te zijn over zijn eerste ervaringen op de wedstrijdmat. Wat hem betreft is het voor herhaling vatbaar. Doenja heeft hem uitgebreid gecomplimenteerd en geadviseerd om vooral nog te blijven te kijken naar naar alle andere wedstrijden en te observeren wat hij daar nog van kan leren. En om er vooral ook uitgebreid met zijn personal-coach Rene Smaal nog op terug te kijken en te zien wat er nog allemaal te verbeteren valt. En daarna natuurlijk nog met Frans. Een uitstekend advies van onze uit haar eigen ruime ervaring sprekende verslaggeefster. Ivar kijkt terug op een geweldige ervaring en dit zal in de toekomst zeker nog een enorme inspiratie blijken tijdens zijn verdere karate-ontwikkeling en kumite-training

Facebooktwitterpinterest
Filed under: Niet gecategoriseerd