Je eerste les

Als je eens wilt weten hoe het er bij onze school aan toe gaat dan ben je altijd welkom om een keertje mee te trainen. We adviseren om bij de beginnertraining te beginnen op woensdagavond (zie lessen). Als je zo’n 10 minuten voor de les aanwezig bent, ben je nog ruim op tijd om je om te kleden. Indien je geen karatepak hebt, neem dan gemakkelijk zittende kleding mee (T-shirt, niet te strakke trainingsbroek).

Als je in de zaal aankomt, kijk dan of je een ‘zwarte bander’ ziet. Zij kunnen je dan laten zien waar je de kleedkamers e.d. kan vinden.
We beginnen de les altijd met het groeten. We stellen ons dan op in een kwart cirkel. Degene met de hoogste band staat vooraan, met de laagste band achteraan. Op je eerste les ga je dus achteraan staan. We gaan dan met z’n allen zitten en nemen even de tijd om de zorgen van alle dag achter ons te laten en ons te concentreren op de les.

Daarna hebben we een warming up om de spieren warm te maken en vervolgens begint de eigenlijke les. Tijdens een les oefenen we meestal een aantal basistechnieken (kihon), wat partneroefeningen (kumite) en wat vormen (kata). Het kan echter ook zijn dat we net een onderwerp aan het uitdiepen zijn en toevallig die les maar één ding doen. Eigenlijk is een les nooit hetzelfde, dus om een goed idee te krijgen wat karate bij ons inhoudt adviseren we je om minimaal een paar maanden te komen trainen.

Tijdens de beginnersles kunnen overigens ook hogere banden aanwezig. Laat je hierdoor niet afschrikken, ze komen bij deze les om de lagere banden te assisteren of om aan hun basis te werken.

Mocht je vragen hebben over technieken of over de stichting, stel zoveel vragen als je wilt!